22 Nisan 2011 Cuma

Etiler Lisesi ve Etiler Otelcilik Turizm Meslek Lisesi Öğrencileri, Okullarının TOKİ’ye Satılmasına İsyan Ettiler!



Etiler Lisesi önünde buluşan liseliler "Okullar halkındır satılamaz!", "AKP elini liselerden çek!", "Cemaat elini okullardan çek!", "Sermaye elini liselerden çek!", "Tayyip Amerikaya Fethullahın yanına!" sloganlarıyla Etiler Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ne yürüdüler.
Liseliler bu eylemin bir başlangıç olduğunu; bundan sonra da mücadelelerine daha güçlü bir şekilde devam edeceklerini söylediler.





"Okullar halkındır, satılamaz"
Eğitim-Sen 3 No'lu Şube’den Nebat Bükrek'in okuduğu basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"İstanbul Milli Eğitim müdürü "çok hayırlı bir iş yaptıklarını" açıkladı. Soruyoruz, okulların satılması nasıl hayırlı bir iş olabilir? Yine bu üç okulun bulunduğu arsalar için "sadece İstanbul'un değil; Türkiye'nin en değerli arsaları" açıklaması yapmak utanç verici değil midir? Yine soruyoruz; size göre bu değerli arsalar üzerinde okullardan daha değerli neler yapacaksınız? Soruyoruz, bu okulumuzu kapatmakla bölge dışında başka okullara gidemeyecek gençlerin geleceğini çalmış olmuyor musunuz?
"Okuluma Dokunma İnisiyatifi olarak dün söylediğimizi bugün de tekrarlıyoruz. Okullar halkındır satılamaz, okulların satılması bu kadar kolay olamaz. Bizler öğretmenler, veliler, öğrenciler, mimarlar, aydınlar, sanatçılar ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri olarak kamuya ait başta okullar olmak üzere, hastaneler, dereler, ormanlar, doğal yaşam alanlarının kar ve rant hırsıyla satışına, tasfiyesine karşı sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Çocuklarımızın geleceğinin karartılmasına izin vermeyeceğiz. Susmayacağız ve her zaman haykıracağız!"



EYLEM VİDEOSU: 


Eylemde okunan metnin tamamı: 


BASINA VE KAMUOYUNA
   Ülkemiz yeni bir seçim dönemine girdi. AKP iktidarı, sekiz yıllık icraatının ardından yeniden seçimleri kazanabilmek için çok vaatlerde bulunuyor.. Bizden yalnız önümüzdeki dört yılı değil; 2023’e kadar temsiliyet istiyor. Sadece bu günümüzü ve yarınımızı değil; çocuklarımızın da geleceğini karartmak istiyor. Oysa bu güne kadar yaptıkları bundan sonra yapacaklarının da göstergesidir. Her şeyi  kar  üzerinden değerlendiren AKP iktidarı, çocuklarımızın, kardeşlerimizin okudukları okulları dahi satıyor. Etiler'de bulunan Etiler Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Etiler Lisesi ve Levent Kız Meslek Lisesi yapılan protokolle TOKİ’ye satıldı. Baştan inkar ettiler, takas dediler ama sonunda yetkili makamlar bu satışı doğruladılar. İstanbul Milli Eğitim müdürü “çok hayırlı bir iş yaptıklarını” açıkladı. Soruyoruz, okulların satılması nasıl hayırlı bir iş olabilir?  Yine bu üç okulun bulunduğu arsalar için “sadece İstanbul’un değil; Türkiye’nin en değerli arsaları” açıklaması yapmak utanç verici değil midir? Yine soruyoruz; size göre bu değerli arsalar üzerinde okullardan daha değerli neler yapacaksınız?  Etiler bölgesinde gençlerimizin okuyabileceği başka düz lise var mıdır? Soruyoruz, bu okulumuzu kapatmakla bölge dışında başka okullara gidemeyecek gençlerin geleceğini çalmış olmuyor musunuz? Yine bu bölgede başka otelcilik lisesi var mıdır? Siyasi iktidar bu sorulara kulak tıkıyor. Onlar attığı her adımda sadece yandaş kayırıyor, yandaşlarını palazlandırıyor. Bunu yaparken de her yol mübahtır anlayışıyla hareket ediyor. Günlerdir liseli gençler yürüyüşler, basın açıklamaları ve boykotlarla isyanda. Sebebini hepimiz biliyoruz. AKP’nin ele geçirdiği ÖSYM’deki kadrolar, üniversite sınavında yandaşlara dağıtıldığı düşünülen şifre rezaletinde suç üstü yakalandılar. Okullarımızı yandaş TOKİ’ye satanlar da aynı kadrolar. Bütün bu olanlara seyirci kalmayacağımızı haykırmak için buradayız. Okullarımızın satılmasına göz yummayacağız. Merkezde okulların işi ne diyenlere, okullarımızın yerine iş merkezleri, oteller, rezidanslar layık görenlere bizler de dur diyoruz. Bu bölgede oturan, buralarda çalışan aileler çocuklarını nerede okutacaklar? Servis ücreti veremeyenlerin durumu ne olacak, soruyoruz…
İstanbul’da turizm ve otelcilik meslek lisesi sadece Zeytinburnu’nda. Siz bu okulumuzu satmakla tez elden mesleğe atılmak isteyen gençlerimizin yarınlarını ellerinden almış olmuyor musunuz? Bir yandan ”haydi kızlar okula” derken, öte yandan kızlarımızın gittiği kız meslek lisesini satarak en hafifinden ikiyüzlü davranmış olmuyor musunuz?
Okuluma Dokunma İnisiyatifi olarak dün söylediğimizi bugün de tekrarlıyoruz. Okullar halkındır satılamaz, okulların satılması bu kadar kolay olamaz. Bizler öğretmenler, veliler, öğrenciler, mimarlar, aydınlar, sanatçılar ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri olarak kamuya ait başta okullar olmak üzere, hastaneler, dereler, ormanlar, doğal yaşam alanlarının kar ve rant hırsıyla satışına, tasfiyesine karşı sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Çocuklarımızın geleceğinin karartılmasına izin vermeyeceğiz. Susmayacağız ve her zaman haykıracağız!

OKULLAR HALKINDIR SATILAMAZ..!  
AKP ELİNİ OKULLARIMIZDAN ÇEK.!

OKULUMA  DOKUNMA  İNİSİYATİFİ

1 yorum: