11 Haziran 2011 Cumartesi

SATILIK OKULLAR FOTOĞRAF SERGİSİ YOĞUN BİR İLGİYLE GERÇEKLEŞTİ!

Okuluma Dokunma İnisiyatifi, İFSAK ve Mimarlar Odası'nın desteği ile düzenlediği, sat ılık okulların konu edildiği fotoğraf sergisini 4 ve 5 Haziran günlerinde Galatasaray Lisesi önünde gerçekleştirdi.  Sergi, iki gün boyunca halkın yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleşti. Okulların satışa çıkartılması karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyenler oldukça fazlaydı. 




Satılan okullar arasında kendi mezun oldukları okulları da görenler, inisiyatif üyeleriyle iletişime geçerek mücadeleye nasıl yardımcı olabilecekleri konusunda bilgi aldılar.
İnisiyatif üyeleri, broşürler dağıtarak insanları bilgilendirmeye çalıştı. KESK başkanı Döndü Taka Çınar, sergi vesilesiyle, AKP ‘ni n okulları da satmasına neden olan neo-liberal anlayışını eleştiren bir konuşma yaptı. EMEK DEMOKRASİ ve ÖZGÜRLÜK BLOKU ve ÖDP adına destek açıklamaları yapıldı.

2. günün akşamı sergi Emek Sineması’nın sokağına taşındı. Demirören AVM’nin güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle karşılaşan inisiyatif üyeleri, sergiyi açmaya niyetli olduklarını gösterince müdahaleden vazgeçildi. Yaklaşık 1 saat de bu sokakta süren sergi, bir anlamda kent için verilen mücadelenin ortaklaşması gerekliliğine bir katkı sunuyordu.
İnisiyatif, serginin yoğun bir ilgiyle karşılanması üzerine belirli periyotlarla başka meydanlarda da açmak üzere sergiyi sonlandırdı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder